23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Massera som ett proffs – så här gör du

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Massage är inte bara skönt för stunden, det händer en massa bra saker i kroppen när du blir masserad.

Massage gör dig gladare, minskar stress och spänningar, ökar koncentrationsförmågan, stärker immunförsvaret och förbättrar blodcirkulationen. Inte nog med det, massage frigör ämnet oxytocin som har en lugnande och läkande effekt. Som grädde på moset frigörs oxytocin även hos den som ger massage, och ju oftare du ger eller får massage, desto starkare blir effekten. Hur ska du då göra för att ge en massage som åstadkommer allt detta? Lugn, vi hjälper dig!

Det här behöver du
– Levande ljus ger en lugn och varm stämning. Dämpa belysningen och placera ut några tända ljus i rummet.
– Massageolja eller babyolja, med eller utan doft. Massage på torr hud är inte särskilt skönt och gör det svårare att komma ner på djupet i musklerna. Olika dofter ger olika effekt, lavendel till exempel har lugnande egenskaper medan citrus är uppiggande.
– Varma händer. Värm händerna ordentligt, gärna under varmt, rinnande vatten.
– Handdukar. Skydda underlaget mot massageolja med en mjuk handduk. Du behöver också en handduk att lägga över den som blir masserad, så att hen inte blir kall.
– Musik. Ordna en spellista med lugn musik, gärna instrumental så att inte låttexterna tar fokus från massagen.
– Massagebänk. En soffa eller säng fungerar också, men vill du ge riktigt bra massage underlättar en massagebänk som ger dig rätt arbetshöjd. En professionell massagebänk har en rad användbara funktioner och tål att kladdas ner med massageolja.

Så ger du en bra massage för rygg och nacke
Börja med att värma lite massageolja i händerna och stryka mjukt på huden över hela området du ska massera. Det ökar blodcirkulationen och värmer upp huden och musklerna. Lägg en hand på varje sida om ryggraden, längst ner vid ryggslutet. Arbeta lugnt och långsamt med handflatorna, utan att trycka på kotorna, uppåt och ut över axlarna och tillbaka samma väg igen. Upprepa i några minuter.

Placera sedan tummarna på var sida om ryggraden vid ryggslutet. Rulla varannan tumme uppåt, på muskeln som går längs med ryggraden, och arbeta dig upp mot nacken. Knåda sedan samma muskler som om du knådar en deg, upp till nacken och ner till ryggslutet igen. Har du möjlighet arbetar du med en sida i taget, en massagebänk underlättar för dig att komma åt.

Knåda på samma sätt på axlarna. Växla mellan att lyfta/krama musklerna och att trycka med handflatan. Upprepa under ett par minuter. Arbeta ner på överarmarna och upp mot axlarna igen. Tills sist masserar du nacken. Gör små cirkelrörelser med fingrarna, upp mot huvudet och ner igen. Avsluta med att lägga över handduken och låta den som blivit masserad vila en stund och känna hur lugnet sprider sig kroppen.

Tricket för en bra massageupplevelse är att jobba långsamt. Använd nedre delen av handflatan till de större musklerna och gör flytande rörelser längs hela muskelns längd. Använd fingertopparna till de mindre musklerna, som de i nacken. Tryck inte med handkraft utan använd din kroppsvikt vid rörelserna.

Massagebänkar för proffs och hemmabruk
En massagebänk är inte längre en dyr investering. Numera finns smidiga, ihopfällbara massagebänkar till priser som gör att var och en kan unna sig lyxen att ha en hemma. Hos TecTake hittar du flexibla massagebänkar i hög kvalitet som passar lika bra hemma som på den professionella kliniken. Alla TecTakes bärbara massagebänkar levereras med en praktisk väska, som också skyddar bänken mot smuts och damm när den förvaras. Deras generösa sortiment av massagebänkar, massagestolar och tillbehör hittar du här.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.142