23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Alla kan lära sig att tvätta.

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Trots att vi har moderna tvättmaskiner finns det personer som anser att vanlig tvätt, är en mindre vetenskap. Att försöka läsa en tvättlapp känns som rena hieroglyfer.

På den utmaningen finns egentligen bara ett svar. Om inte man har någon som sköter tvätten åt en är det en livsnödvändighet att få detta att fungera. Lär dig symbolerna eller googla dem. Svårare än så är det inte.
När du har koll på symbolerna är nästa utmaning att sortera tvätten. Börja med att grovsortera i olika högar baserat på färg. Strunta i material och andra detaljer, har plaggen samma färg, ska de i samma hög. Har de olika färg ska de i olika högar. Inga konstigheter här, inte.

Finsortering
Nästa steg är att finsortera färghögarna. Det är nu du behöver känna till tvättsymbolerna, om inte du kan skillnaden på bomull och ylle. Titta vad som står på lapparna, de med samma symboler hamnar i samma hög. Nu har du flera små högar, alla med samma färg. Blanda inte färgerna! Vänta med nästa finsortering tills du tvättat klart den här färgen.


Ta tag i första, bästa hög. Titta på tvättlappen, googla ”tvättsymboler” och jämför symbolerna på din lapp med det du hittar, så får du upp rätt beskrivning på hur du ska ställa in tvättmaskinen.


Ladda maskinen, ställ in den och starta. Läs en bok eller ordna andra sysslor medan maskinen blir klar. När maskinen är klar, är det dags att titta på lappen igen. Tål plaggen torktumlare? Om ja, så kör du dem i tumlaren, om inte så hänger du dem på tvättlinan.

Nu tar du tag i nästa hög, och ställer in maskinen enligt tvättlappen på de här plaggen. När alla högarna i den färgen är körda, tar du tag i nästa färg och sorterar på nytt.

Fortsätt så här, så är du snart expert.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.066