23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Padeltennis har blivit svenskarnas nya favorithobby!

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Padeltennis är en sport som växt på ett explosionsartat sätt. Under 2020 kom det till exempel att i Göteborg att bli dubbelt så många banor, på bara 6 mängder.

Sporten i sig har växt sig allt större och det är något nästan alla pratar om eller spelar. Bara för något år sedan var det inte alls så många som ägnade sig åt denna sport. Padel är enkel att komma igång med samt att det inte påfrestar kroppen på samma sätt som andra sporter. Det går snabbt att lära sig spela samt att det även är ett mycket socialt spel. Sedan har ju tillgängligheten ökat en hel del med många nya hallar. Så det är inte så konstigt att allt fler svenskar väljer att ägna sig åt denna sport. Det är helt enkelt en hobby som är bra för både kroppen och för själen kan man säga.

Vad är padeltennis?
Padeltennis eller padel är en träningsform som enklast beskrivs som en bandning mellan squash och tennis. Sporten i sig har sitt ursprung i Mexico. Den plan man spelar på ser ut som en tennisplan i miniatyr och måtten är 10 x 20 meter. På planen är det ofta konstgräs samt att det är som en bur i galler eller glas runt om planen. Där finns även 4 meter höga väggar som man använder sig av när man spelar. Det på samma sätt som i squash. Man spelar oftast dubbel, då med fyra personer. Men det går även att spela singel, fast på en mindre plan. När man spelar sedan så räknar man poäng på samma sätt som man gör i tennis.

Padelracket behövs för att spela
För att spela padel så behövs ett så kallat padelracket. Ett sådant racket har inte strängar så som tennisracket eller squashracket har. Ett padelracket påminner mer om ett strandtennisracket, fast tjockare. Ofta är materialet ett hårt kompositmaterial samt att slagytan har perforerats med hål. Sedan finns det racket med olika former, som passar olika bra beroende på nivå på spelaren. Det finns runda, diamanformade och droppformade racket. De kommer även med olika vikt samt att de även har olika ytor. Om du är nybörjare på denna sport, så kan det vara bra med ett runt racket, med låg vikt samt hård yta. När det gäller boll att spela med så påminner dessa om tennisbollar. Dock ä de mindre samt mjukare.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078