23948sdkhjf

Nu sänker Coop priset på frukt och grönt

Coop sänker sina priser på frukt och grönt, uppger kedjan i ett pressmeddelande. Förändringen träder i kraft på torsdag, 30 mars.

Sänkningen, som berör färska bär, frukt och grönsaker, görs med 12 procent. Det är samma andel som motsvarar momsen på livsmedel.

Beskedet kommer samma dag som Ica Sverige aviserade en prissänkning på 300 varor till butikerna. Från och med måndagen har även Lidls prissänkning på omkring hundra varor trätt i kraft. Enligt Lidls Sverigechef, Jakob Josefsson, kan antalet produkter komma att utökas. Priskriget, som SEB:s analytiker Esbjörn Lundevall förutspådde i slutet av förra veckan, kan nu vara här.

Marie Nygren är vd på Coop Sverige:

– Vi ser att våra medlemmar har det svårare ekonomiskt nu. De handlar mer av kampanjvaror, utnyttjar medlemserbjudanden i högre grad och flyttar handen i hyllan till billigare alternativ. Vi ser också att fler prioriterar bort den för hälsan så viktiga kategorin frukt och grönt. Det är olyckligt och inte hållbart. Nu gör vi en rejäl sänkning av priserna för att våra medlemmar fortsatt ska kunna prioritera att äta frukt och grönsaker, säger i en kommentar.

De sänkta priserna på frukt och grönt gäller från och med torsdag i alla Coop-butiker och online. Sänkningen gäller hela april ut. För att ta del av det nedsatta priset behöver man vara medlem i någon av Coops 28 konsumentföreningar.

– Den här satsningen gör vi för att hjälpa våra medlemmar att få ner sina kostnader för frukt och grönsaker. Samtidigt fortsätter vi diskussionerna med våra leverantörer och vi kommer att genomföra fler aktiviteter framåt. Vi ser att flera råvaror gått ner i pris och vi förväntar oss prissänkningar från våra leverantörer. Bedömningen just nu är att vi kommer att se sänkta priser inom vissa kategorier framöver, säger Marie Nygren.

Kommentera en artikel (1)

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128