23948sdkhjf

117-årigt charkuteri köps av Gårdssällskapet

Gårdssällskapets ägargrupp köper anrika charkuteriet Björk & Co i Färila i Hälsingland.

Björk & Co har arbetat med mathantverk sedan 1906. Charkföretaget har en egen butik som enligt uppgift är ett välbesökt resmål.

Koncernen omfattar nu styckning och försäljning av ekologiskt kött. Dessutom förädling och produktion av charkprodukter samt svenskt mathantverk. Nyförvärvade Björk & Co ska fortsatt bedriva verksamhet i Färila.

Gårdssällskapets tre grundare och ägare, Björn Malmqvist, Petter Olander och Kenny von Walden, ser med glädje på tillskottet.

– Vi ser en ny tillväxtresa framför oss, likt den vi gjorde med Gårdssällskapet. Det passar oss perfekt att lägga mycket av vår tid på Björk & Co och tillsammans med Jonathan Björk Andersson, femte generationen Björk som driver bolaget, ta tillvara på den stora potential vi ser i företaget. I framtiden ser vi möjligheter till synergier mellan bolagen men där är vi inte än, säger Kenny von Walden.

Enligt Björk & Co:s senaste årsredovisning så omsatte charkföretaget 28,4 miljoner kronor under 2021 med ett minusresultat på en miljon. 

Läs också en intervju med Kenny von Walden om hur sommarjobbet med polarna växte till Gårdssällskapet. Artikeln finns här.

Fakta

Den 31 mars 2023 förvärvade Gårdssällskapet Holding Slakteriaktiebolaget Björk & Co. Björk & Co är därmed ett systerbolag till e-handelsbolaget Gårdssällskapet AB som säljer ekologiska köttlådor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079