23948sdkhjf

Matmissionen öppnar i Norrtälje

Den 11 maj öppnar Matmissionen butik i Norrtälje.

Butiken slår upp portarna klockan 10 den 11 maj på Billborgsgatan 14.

Det är Stockholms Stadsmissions koncept för sociala matbutiker som syftar till att minska matfattigdom och matsvinn, samt erbjuda arbetsträning till människor som står långt ifrån arbetsmarknaden, som står för butiken.

Varje butik har kapacitet att ta hand om upp till 1 000 ton produkter per år. Organisationen har mer än 25 000 medlemmar och totalt nio butiker i landet. I Stockholms län finns Matmissionens butiker i Jakobsberg, Hägersten, Hallunda, Handen, Kista och Norrtälje.

– Matmissionen fyller en viktig funktion, inte minst för de människor som har det allt svårare att få vardagen att gå runt med knappa ekonomiska resurser. Samtidigt är det ett koncept som skapar viktig samhällsnytta genom att omhänderta stora volymer produkter som annars riskerat att bli svinn och erbjuda människor att närma sig arbetsmarknaden via arbetsträning. Vi är väldigt glada över att öppna i Norrtälje, där vi vet att efterfrågan är stor, säger Johan Rindevall, chef Matmissionen på Stockholms Stadsmission.

Varorna i butikerna doneras främst från dagligvaruhandelns och dagligvaruindustrins lager.

– Att vi nu i vårt samarbete med Stockholms Stadsmission och DLF tar steget utanför Stockholm känns både bra och som ett fint kvitto på ett framgångsrikt samarbete. Vi är väldigt stolta över att vara en del av Matmissionen som både hjälper dagligvaruhandeln att minska sitt matsvinn och stöttar de konsumenter med minst marginaler, säger Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel.

Under 2023 ska fler butiker öppna, en i Helsingborg till sommaren och en i Södertälje till hösten. Fler lägen undersöks i Göteborg och Östergötland.

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078