23948sdkhjf

Då ska försenade Lidlbutiken äntligen stå klar

Lågpriskedjans andra butik i Borås ska utgöra porten till textilstaden. 

Lidls planer på en ny butik vid Varbergsvägen intill riksväg 40 i Borås ser äntligen ut att förverkligas.

När Fri Köpenskap skrev om byggplanerna i augusti förra året var förhoppningen att butiken skulle kunna börja byggas i början av 2023, vilket redan då var ett halvår senare än den ursprungliga planen.

Nu meddelar lågpriskedjan i ett pressmeddelande att butiken i Borås ska börja byggas i augusti i år och öppnas under vintern 2024. Det blir då den andra butiken i Borås. 

– En till butik i Borås har stått på vår önskelista under en längre tid. När vi letar nya etableringar är det i första hand tre saker som avgör. Det är läget, läget och läget. Den nya butiken har ett perfekt läge och vi ser fram emot att vara med på ett hörn när Borås växer ytterligare, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör Lidl Sverige.

Lidl Sverige har tillsammans med Borås kommuns parkerings AB tecknat avtal med Serneke om att bygga den nya fastigheten. Bygget beräknas ta ungefär ett år och vara klart under sommaren 2024. Planerad premiäröppning för den nya butiken är under vintern 2024.

Lidls nya butik får en yta om 1 900 kvadratmeter och dela fastigheten med ett parkeringshus för cirka 200 bilar.

– Vi fortsätter arbetet med att bidra till att utveckla de städer vi etablerar oss i. Vi är med och skapar förutsättningar för liv och rörelse i området. Det är ett kvitto på att Lidl är en pålitlig partner för stadsutveckling. Butiken längs Varbergsvägen kommer förlänga centrala Borås, och utgöra porten till staden, säger Christoffer Wennergren, fastighetschef Lidl Sverige.

20-årsjubilaren Lidl har idag 205 butiker i Sverige, från Trelleborg i söder till Boden i norr. Läs vårt dokument om Lidl Sveriges första 20 år här

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094