23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Provkökschefen vill göra matlagningen mindre ångestladdad

I Coops provkök kan Sara Begner vara den opinionsbildare hon vill vara. Hon jobbar för att fler ska hitta glädjen i matlagning. – I Sverige jämställs middagen med tvättstugan. Varför är det så?

En stor och viktig uppgift som Sara Begner prioriterar är att ta tillbaka hushållsekonomin till folks medvetande. Storköksstämpeln på potatis ska tvättas bort och hon slår ett slag för svenska morötter som tillsammans med potatis är både näringstätt, gott och billigt.

– Kunskapen om hur man tar hand om rester och lagar mat från grunden är för ytlig. Där vill jag göra en insats. I ett initiativ att presentera svenska råvaror för barn bjöds barnen i en Akalla-skola på årets första färskpotatis. Många hade aldrig ätit potatis men tyckte det var jättegott.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.157|