23948sdkhjf

Lidl värvar chefer från Coop och Max

Marita Wengelin ny kommunikationschef och Anneli Bylund ny hållbarhetschef på lågpriskedjan.  

Lidl har tillsatt en ny chef för kommunikation och CSR. Marita Wengelin har hämtats från Max där hon var i knappt sju år, de senaste två som head of communications.

– Det är med nyfikenhet och engagemang jag kliver in i den här rollen. Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet inom ledarskap, kommunikation och hållbarhet i nära samarbete med ledningen, kommenterar Marita Wengelin i ett pressmeddelande.

Tjänsten har varit vakant sedan i november förra året då Bella Goldman lämnade lågpriskedjan efter nästan sex år som profilerad kommunikationsdirektör.

Marita Wengelin tillträdde formellt sin nya tjänst den 1 juni. 

Totalt består avdelningen Corporate Communications & CSR av tio medarbetare. Marita Wengelin rapporterar direkt till Jakob Josefsson, vd för Lidl Sverige.

– Maritas profil matchade våra behov perfekt och jag ser fram emot att tillsammans med henne få utveckla vår interna och externa kommunikation och ytterligare förstärka kommunikationen av vårt omfattande hållbarhetsarbete, kommenterar Jakob Josefsson.

I Marita Wengelins uppdrag ingår även att driva och koordinera Lidls hållbarhetsarbete i Sverige. Till sin hjälp får hon Anneli Bylund, som kommer senast från rollen som senior hållbarhetsstrateg på Coop Sverige. Hon efterträder Caroline Kjerstadius som i januari lämnade Lidl för Kronans Apotek efter bara ett år på posten.

– Hållbarhet är naturligtvis en otroligt viktig fråga som bara kommer att öka i betydelse framöver. Därför känns det helt rätt att ha landat hos Lidl som är ett spännande företag med en stark vilja att jobba hållbart. Livsmedelsbranschen spelar en stor roll i hållbarhetssammanhang. Jag ser fram emot att identifiera var Lidl kan göra skillnad på riktigt, säger den nya hållbarhetschefen i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093