23948sdkhjf

Elever gömde världens starkaste chili i skollunchen – nu inför butiken 18-årsgräns

Hemköp i Lerum inför 18-årsgräns på inköp av världens starkaste chili. 

I mitten av augusti tog Hemköp i Lerum in chilisorten Carolina reaper i sitt sortiment. Frukten beskrivs som världens starkaste chili av Guinness rekordbok.

– Vi tog in den i butiken och spjutade upp den mot en vägg och sålde den. Och vi fick många glada tillrop från vuxna, att det var jäkla kul att få testa den. Det är lite en sådan grej som vissa chilifantaster har på sin lista att prova, för att få uppleva något utöver det vanliga, säger handlaren Fredrik Lindqvist till Lerums Tidning.

Vad butiken inte räknat med var att skolelever skulle köpa den heta frukten – och gömma den i kamraternas skollunch. Ett dussin elever ska ha fått i sig bitar av den starka chilin.

 – De hade både lurat andra att käka det och gömt det i andras mat i matsalen. Så de spydde på toaletterna och en fick andnöd och vi fick skicka hem en som blev dålig, säger Janne Olsson, skolvärd vid Torpskolan, till tidningen.

Fredrik Lindqvist säger att den första reaktionen var att plocka bort chilifrukten från hyllorna. Sedan kom en medarbetare på idén om att införa 18-årsgräns på varan.

– Då kan de vuxna som vill ha den få den, men så stoppar vi det här skojeriet som den absolut inte är lämplig för, säger Fredrik Lindqvist till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11