23948sdkhjf

Första tillskottet på två decennier när Malmborgsgruppen välkomnar Ica Kvantum Emporia

Det är historiskt när Ica Kvantum Emporia på det nya året blir en del av Malmborgsgruppen.  – Det är ett samarbete mellan butiker, betonar Johanna Isaksson, handlare på Ica Kvantum Emporia.

Sex Kvantumbutiker blir sju när Ica Malmborgs i januari 2024 växlar upp genom att välkomna Ica Kvantum Emporia i Malmö in i gruppen. 

– Sedan första Malmborgsbutiken öppnade1954 präglas utbudet av närproducerade livsmedel. Med en ny butik på Emporia i gruppen kan vi köpa in mer och sälja till fler, vilket gynnar skånska producenter och kunderna, säger Stefan Billing som är ordförande i Malmborgsgruppen och handlare på Ica Malmborgs Tuna i Lund.

Stefan Billing förklarar att butiksgruppen Malmborgsgruppen är en grupp fristående butiker med samma synsätt och fokus på premium- och färskvaror samt hållbarhet.

– Att vi nu får en till fin butik att samarbeta med kom sig av en slump, faktiskt. Det var Jerry Rosengren, handlare på Ica Kvantum Mobilia, som träffade den då nya handlaren på Ica Kvantum, Johanna Isaksson, och bytte idéer som senare ledde till att butiken nu ska involveras i vår lilla familj med Kvantumbutiker, säger Stefan Billing, till Fri Köpenskap.

Johanna Isaksson, handlare på Ica Kvantum Emporia:

– Jag ser stora möjligheter genom samarbetet. Vi är experter på vår egen marknad och inom Malmborgsgruppen har vi kvar en stark profil samtidigt som vi blir en del av något större. Malmborgs har en stark identitet och har kommit långt i hållbarhetsarbetet, vilket är viktigt för oss, säger hon.

Malmborgsgruppen föddes när handlarparet Arne och Ella Malmborg började bygga ett antal stora Ica-butiker i Malmö. Efter Arne Malmborgs död, 2001, fortsatte de respektive butikscheferna på Malmborgsbutikerna att hålla kontakten och alla butikerna behöll varumärket Ica Malmborgs som redan då var mycket starkt i Malmöregionen.

I dag består Malmborgsgruppen av sex Ica Kvantum-butiker: Caroli, Erikslust, Limhamn, Mobilia, Clemenstorget och Tuna. Vid årsskiftet tillkommer Emporia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143