23948sdkhjf

Chockbeskedet: CBS stänger fem Coopbutiker

Utvecklingen går inte att vända i de fem berörda butikerna, enligt CBS vd Meta Persdotter.

Coop Butiker & Stormarknader, CBS, stänger fem butiker i Norrköping, Nyköping och Stockholm.

De butiker som berörs är Coop Eneby och Coop Hageby i Norrköping, Coop Ringvägen i Nyköping, Coop Grand Central i Sundbyberg och Coop Skärholmen i Skärholmen, Stockholm.

Sista dag för öppethållande är onsdagen den 31 januari.

Bristande lönsamhet anges som skäl för beslutet.

– En avveckling är alltid ett tråkigt beslut som på olika sätt drabbar både medlemmar och medarbetare. Vi har ett ansvar att ansvarfullt förvalta våra medlemmars resurser och bibehålla en sund ekonomi genomgående i butiksnätet. I detta fall har berörda butiker, trots ett flertal insatser, fortsatt att gå med förlust och vi ser inte att utvecklingen går att vända inom överskådlig tid, säger Meta Persdotter, vd för Coop Butiker & Stormarknader, i en kommentar.

Att fortsatt täcka underskott och investera i en butik som uppvisar förlust under en längre period skulle inte vara ansvarsfullt, enligt Persdotter. 

– Medlemmar och kunder kommer att informeras om alternativa butiker och/eller e-handel och under förhandlingstiden gör vi allt för att erbjuda våra medarbetare en alternativ sysselsättning.

Totalt sysselsätter de berörda butikerna 55 medarbetare. Personalen har informerats och fackliga förhandlingar har inletts för att utreda om omplacering kan erbjudas eller om några varsel blir aktuella.

Läs mer om: CBS
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078