23948sdkhjf

Efter butiksnedläggningarna – här storsatsar CBS

Samtidigt som Coop Butiker & Stormarknader stänger fem butiker så satsas det på annnat håll. På Lidingö planeras en stor investering för att utveckla den befintliga butiken i centrum.

Coop Butiker & Stormarknader, CBS, meddelade i går att totalt fem butiker ska stängas i Norrköping, Nyköping och Stockholm. Dagen därpå kommer beskedet om satsningen på Lidingö.

Den drygt 3 000 kvadratmeter stora befintliga Coopbutiken i Lidingö Centrum ska hållas öppen under hela renoveringen. Ombyggnaden av Coop Skeppet enligt kedjans senaste koncept innebär bland annat en mer energieffektiv utrustning, en ny delikatessavdelning och att ett bageri etableras. 

– Vi är väldigt glada att kunna genomföra denna satsning tillsammans med Lidingö Centrum. Det innebär att vi anpassar och förstärker vårt erbjudande samtidigt som vi skapar en modern matdestination och mötesplats i toppklass för alla Lidingöbor, säger Andreas Stenman, direktör försäljning & kund på CBS.

Den ombyggda butiken ska stå färdig lagom till julen 2024.

Fler kaféer och restauranger, mer dagligvaruhandel och service. Så ville Grosvenor utveckla Lidingö centrum när fastighetsjätten presenterade sina planer för fyra år sedan. Nu har hyresavtalet med Coop förlängts i tio år.

– Det finns en efterfrågan från Lidingöborna om ett breddat erbjudande inom handel, daglighandel och service. Coops satsning är därför mycket glädjande då det innebär att vi kan erbjuda ett än mer högkvalitativt matutbud samtidigt som serviceerbjudandet utökas. Satsningen stärker Lidingö Centrum avsevärt, säger Idha Sundén-Cullberg, director, asset management för Lidingö Centrum.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079