23948sdkhjf

Coop stänger andra stormarknaden på kort tid

72 anställda berörs när den största av tre Coopbutiker i Landskrona stängs. ”Vi behöver ta ansvar för föreningens ekonomi”, kommenterar Coop Syds vd Martin Runquist.

Efter stängningen av Stora Coop i Söderhamn för ett par veckor sedan kommer nu beskedet att även Stora Coop Landskrona går samma öde till mötes. Preliminär sista öppningsdag är den 30 juni 2024.

Coop Syd har i nuläget tre butiker i Landskrona. Det var fyra innan Coop Östervångsplan, vid stationen i Landskrona, stängdes i september 2022.

Enligt föreningen har Stora Coop Landskrona under lång tid gått med betydande förluster och har också en vikande kundtillströmning.  Det har lett till en ohållbar situation, menar Coop Syds vd Martin Runquist som de senaste åren städat ordentligt i butiksnätet.

– Det är ett mycket tråkigt besked att behöva lämna till medlemmar och medarbetare men det är inte längre ekonomiskt försvarbart att fortsätta längs den linjen. Samtidigt har vi två andra butiker i Landskrona som vi nyligen investerat i och vi har onlinehandel, så vi kommer även fortsättningsvis kunna ge våra medlemmar och kunder tillgång till god och prisvärd mat, säger Martin Runquist i en kommentar.

De två andra butikerna är Coop Borstahusen, som öppnade 2021, och den omställda lågprisbutiken Xtra Remigatan. Totalt ingår n 104 butiker i Coop Syds butiksnät.

Medarbetarna på Stora Coop Landskrona har informerats om den kommande stängningen. Fackliga förhandlingar tar nu vid. 72 anställda berörs av nedläggningen.

– Personalen fick beskedet i dag. De blev jätteledsna. Det var väntat, vi har varit olönsamma över tid. Men vi har hoppats ändå, sa butikschefen André Agosti till Nordvästra Skånes Tidningar på torsdagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094