23948sdkhjf

Klart med livsmedelsbutik i Sturegallerian – Sturehallen öppnar 2026

En i nuläget hemlig dagligvaruaktör har tecknat ett avtal om en livsmedelsbutik på 3 100 kvadratmeter i Sturegallerian.

Fri Köpenskap skrev redan i början av 2020 om planerna på en livsmedelsbutik i mångmiljardprojektet Sturekvarteret på Östermalm i Stockholm. Den nya detaljplanen innebär bland annat att Sturegallerian får ett nytt våningsplan, nedre gatuplan.

– Där siktar vi på att leverera det Stockholm City saknar. En riktigt bra dagligvarubutik på upp emot 3 000 kvadratmeter, berättade Magnus Lundgren, vd för Tam Retail AB (Dotterbolag till Tam Group), som ansvarar för detaljhandel i Sturekvarteret, för Fri Köpenskap.

Nu är alltså ett avtal på plats för en ny butik som ska ha direkt anknytning till Östermalmstorgs tunnelbanestation. Vilka det är som knutit till sig det heta läget är i dagsläget inte offentliggjort, men enligt Andreas Philipson som är projektdirektör för Sturekvarteret, är det en framstående aktör.

– Vi är mycket glada över att nu skrivit avtal för nya Sturehallen med en av Sveriges främsta handlare. Det har varit en lång process och intresset för att driva en klassledande livsmedelsbutik i Sturekvarteret har varit överväldigande. Det var ett tufft val men vi känner oss säkra på att vi valt den person som både kommer att driva den bästa butiken och tillföra mest till Sturekvarteret.

Butiken har fått namnet Sturehallen och ska ha ett brett färskvarusortiment och satsa på att bli en av Stockholms främsta matbutiker. I 2020 berättade Magnus Lundgren för Fri Köpenskap att butiken var tänkt att ha kvalitativ färdigmat och tydligt hållbarhetsfokus med en annan Stockholmsbutik som förebild.

– Vi har en referens i form av Sabis Fältöversten och där vill vi inte vara sämre.

Enligt Fastighetsnytt, är planen att öppna den nya butiken i samband med att resten av södra delen av Stureprojektet blir klart, i slutet av 2026.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062