23948sdkhjf

Coop-butik är handelns bästa arbetsplats 2023

Stora Coop Norremark i Växjö plockar hem Handels utmärkelse för bästa arbetsplatsen att jobba på inom handelsbranschen.

Butiken prisas av Handels förbundsstyrelse för sitt starka fackliga engagemang, i kombination med en god dialog med arbetsgivaren.

– Man ska kunna leva på sin lön när man jobbar i handeln. Här har vi en klubb som verkligen visat hur man genom facklig samverkan kan få till fler timmar på kontraktet så att fler kan göra just det, säger Linda Palmetzhofer, förbundsordförande för Handelsanställdas förbund.

Butiken har nästan 40 anställda där nästan samtliga är medlemmar i Handels. Fackklubben förhandlade nyligen fram en möjlighet för de anställda som vill att få fler timmar på sina kontrakt.

– Det är god stämning, högt till tak mellan oss kollegor som alltid ställer upp för varandra, berättar fackklubbens ordförande Aida Bermani om arbetsmiljön och relationen mellan kollegorna.

Handels motivering

”Ett glatt och härligt gäng som ställer upp för varandra. Klubben är inte rädd för att ställa krav på arbetsgivaren, samtidigt som det finns en god dialog och samverkan.”

Det är inte första gången en matvarubutik kammar hem priset. Så sent som för två år sen tog Ica Kvantum Skellefteå hem utmärkelsen och i fjol fick kollegorna på Stora Coop Lund en hedersomnämning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109