23948sdkhjf

15 tjänster i farozonen – Pricer ska spara 50 miljoner årligen

Bolaget, som utvecklar prisinformationssystem, planerar att göra sig av med 30 tjänster globalt, varav 15 i Sverige.

Pricer meddelar att bolaget inleder ett kostnadsbesparingsprogram som innebär en besparing om cirka 50 miljoner kronor årligen. Pricer avser även genomföra en omstrukturering av verksamheten. Omstruktureringen beräknas kosta cirka 18 miljoner kronor och kommer att belasta fjärde kvartalet 2023.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I processen med omstruktureringen har också de immateriella tillgångarna i bolaget utvärderats.

"Resultatet av denna utvärdering innebär en nedskrivning av aktiverade utvecklingsprojekt, vilken kommer att belasta fjärde kvartalet 2023 med ett belopp om cirka 14 miljoner kronor", skriver bolaget, men betonar att engångskostnaderna inte får någon effekt på kovenanterna i bolagets låneavtal.

Den fulla finansiella effekten förväntas under tredje kvartalet 2024, uppger Pricer vidare.

Utöver dessa åtgärder planerar bolaget att minska personalstyrkan med totalt cirka 30 anställda globalt.

"I Sverige kan cirka 15 befattningar komma att beröras, vilket motsvarar cirka 15 procent av det totala antalet anställda i Sverige", heter det vidare.

Pricer AB omsatte i fjol rekordmycket, en bra bit över 2,2 miljarder kronor och gjorde en vinst på 58 miljoner. För ett drygt år sen tillsatte man nuvarande vd:n Magnus Larsson permanent och tidigare i år genomförde företaget en riktad nyemission och en företrädesemission om totalt cirka 301 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094