23948sdkhjf

Pricer vill förstärka kassan med 300 miljoner i nytt kapital

Bolaget, som utvecklar prisinformationssystem, uppdaterar också viss finansiell information för april och maj.

Pricer har beslutat att genomföra en kapitalanskaffning om totalt cirka 301 miljoner kronor, bestående av en riktad nyemission och en företrädesemission. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den riktade nyemissionen uppgår till 44 miljoner kronor och riktas till Sterling Active Fund1 och Quaero Capital. Teckningskursen fastställdes till 7 kronor per aktie, motsvarande en premie om cirka 9,5 procent mot stängningskursen på torsdagen.

Företrädesemissionen, om cirka 257 miljoner kronor, är fullt garanterad och är villkorad av godkännande av en extra bolagsstämma. Teckningskursen, som ännu inte offentliggjorts, kommer inte överstiga 6:39 kronor.

"Syftet med transaktionen är att finansiera bolagets tillväxtstrategi och ta till vara på de möjligheter som den bedömt höga efterfrågan på marknaden för ESL-lösningar inom butiksautomatisering och kommunikation medför, samt för att uppfylla kapitalanskaffningsvillkoret som gäller för de utestående obligationer om 250 MSE som Bolaget i december 2022 utfärdade till Ture Invest Partners AB", skriver bolaget.

Med anledning av emissionerna har bolaget beslutat att lämna en uppdatering avseende viss finansiell information för perioden 1 april till 31 maj 2023.

Enligt de uppdaterade preliminära siffrorna uppgår nettoomsättningen till 419 miljoner kronor, jämfört med 264 miljoner under samma period 2022. Rörelseresultatet landar preliminärt på -10 miljoner, mot förra årets siffra som var -20 miljoner.

Bruttomarginalen och ebit-marginalen uppgår preliminärt till 15,4 respektive -2,5 procent. För samma period året innan var bruttomarginalen 15,8 procent medan ebit-marginalen var -7,7 procent.

Pricers delårsrapport för perioden 1 januari till 30 juni planeras att offentliggöras den 20 juli.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078