23948sdkhjf

Icas driftstörningar över – ”Vi beklagar besväret”

Ica drabbades under eftermiddagen av driftstörningar i ett internt system som gjorde att kunderna hade problem att logga in på Icabanken. Dessutom har företagets hemsida legat nere.

Aftonbladet var först med att uppmärksamma Icas it-problem strax efter 15 på måndagen.

Jenny Gerdes, pressansvarig på Icagruppen, förklarade då att felsökning pågick och att omfattningen av störningarna var oklara.

Ica skrev också i ett inlägg på Facebook att applikationerna låg nere, och att det därför inte gick att nå kundservice via vissa kanaler och att man hoppades lösa problemet så snart som möjligt.

På måndagsaftonen meddelade Ica att driftstörningen var löst och att systemen successivt börjat fungera igen efter tre skakiga timmar.

"Vi beklagar besväret detta kan ha inneburit för våra kunder och tackar för förståelse och tålamod," skriver Jenny Gerdes, pressansvarig, i ett mejl till nyhetsbyrån TT.

Driftstörningen ska inte ha haft något samband med den ransomeware-attack mot mjukvaruföretaget Tietoevry som drabbat flera detaljhandelskedjor, däribland Granngården, Rusta och Stadium. Den attacken ska den ryska hackergruppen Akira ha legat bakom.

Strax innan jul drabbades Coop Värmland av en annan uppmärksammad ransomeware-attack. I förra veckan blev det känt att hackarna också läckt ut medlemsuppgifter från Coop-föreningen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079