23948sdkhjf

Mathem ger upp extra snabba leveranser – allt fokus på sänkta priser

Före detta Mathems-chef avser köpa dotterbolaget för att driva verksamheten vidare under tidigare varumärket Kavall.

Mathems satsning på extra snabba leveranser blev kortvarig. Den 1 mars avvecklas Mathem Express.

– Just nu lägger vi allt fokus på att stärka kunderbjudandet i vår kärnverksamhet, som drivs utifrån våra större anläggningar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Satsningarna sker inom ökad kvalitet på varor, hållbarhet och framförallt lägre priser. Inom denna strategi ryms inte extra snabba leveranser, och därför har vi nu beslutat att helt sluta med Mathem Express, säger Johan Lagercrantz, som efter sammanslagningen med norska Oda har titeln co-managing director.

Det var i mars förra året som det stod klart att Mathem räddat Kavall från konkurs genom att förvärva 100 procent av aktierna. Mathem hade då nyligen pausat en egen utrullning av snabba leverander, så kallad q-handel. 

Ett år senare avvecklas Express-verksamheten. I stället ska all kraft ägnas åt att vässa kunderbjudandet inom den ursprungliga kärnverksamheten. Skiftet i prisstrategi sker som en följd av sammanslagningen med norska Oda, som tillkännagavs i november förra året. Odas arbetssätt uppges ge möjlighet att erbjuda lägre priser.

Oda har samtidigt förberett sig för fusionen med att ta in 600 miljoner i nytt kapital i en nyemission.

Mathem Express i Vasastan och på Kungsholmen i Stockholm har drivits inom ramen för dotterbolaget Kavalleriet. Mathems före detta chief product officer Erel Sherman vill köpa dotterbolaget och driva verksamheten vidare, men under det tidigare varumärket Kavall.

– Från Mathems sida stöttar vi Kavalleriet och Erel i detta. Erel har varit en nyckelspelare i utvecklingen av Mathem Express, och jag hoppas att han kommer att lyckas bra med den här satsningen, säger Johan Lagercrantz.

Mathem Express på Södermalm i Stockholm drivs av Mathem i Sverige AB och ingår inte i försäljningen. Den verksamheten kommer att stängas ner den 26 februari.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078