23948sdkhjf

Klart: Ny Stora Coop till Umeå

Coop ska öppna en butik på Klockarbäcken i Umeå. En etablering som det har viskats om länge.

Hösten 2019 rapporterade Fri Köpenskap om att omdragningen av E4:an vid Umeå skulle öppna upp ett nytt handelsområde, Klockarbäcken. Sedan dess har Willys öppnat en butik på 3 300 kvadratmeter i området och bygglov för ytterligare en livsmedelsbutik beviljades förra våren. 

Nu står det klart att det är Coop som kommer att stå för den etableringen. Coop Nord har skrivit kontrakt med fastighetsägaren Fondamentor om en etablering och förhoppningen är att butiken ska öppna mellan 2026 och 2028.

– Vi har länge följt marknadsutvecklingen och letat efter ett passande läge i den västra delen av Umeå. Med en Stora Coop på Klockarbäcken fortsätter vi att utveckla servicen och utbudet till våra medlemmar och kunder, säger Henrik Skyttberg, vd för Coop Nord.

En byggnad på cirka 4 700 kvadratmeter, där 2 800 av dessa går till en Stora Coop, medan resterande cirka 1 900 kvadratmeter blir butiksyta som kan nyttjas av andra.

Coop blir granne med Komatsu, Umeås största privata arbetsgivare, och på området finns utöver Willys även Power, Nordic Wellness och Ingo. Dessutom är Max och Chopchop på väg.

– Det är av den anledningen som vi i Coop Nord väljer att etablera oss med en Stora Coop i området om tidigast ett par år, så att vi kommer in i ett skede då fler aktörer slår upp portarna samtidigt, säger Lars Carlstedt, fastighetschef på Coop Nord.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078