23948sdkhjf

Här öppnar fjärde Stora Coop-butiken i Umeå

Den nya etableringen blir på Söderslätts handelsområde i anslutning till Avion i Umeå. Butiken beräknas stå klar till sommaren 2025 för öppning under hösten.

Coop satsar hårt på ett etablera nya stormarknader. Coop Nord har kommit överens med Ikeas fastighetsbolag Ingka Centres att etablera en Stora Coop i en ny byggnad vid Avion Shopping i Umeå. 

Butiken ska ligga i en planerad utbyggnad i sydlig riktning. Lokalen blir på drygt 5 000 kvadratmeter och ska ligga vägg i vägg med Systembolaget. Investeringen för föreningen beräknas till närmare 40 miljoner kronor och butiken är tänkt att invigas hösten 2025.

– Vi behöver öka vår närvaro i de södra delarna av Umeå och Avion är en oerhört stark knutpunkt för handeln, både lokalt och som destination. Med Stora Coop Avion stärker vi utbudet och förbättrar servicen till våra medlemmar och kunder, säger Henrik Skyttberg, vd för Coop Nord.

Det är den andra nya Stora Coop som presenteras i Umeå på kort tid. Nyligen annonserade föreningen en etablering i handelsområdet Klockarbäcken som ska stå klar tidigast 2026.

– De nya stormarknaderna kommer att ansluta till de flöden som ringleden öppnar för. Vi ser stor potential i båda etableringarna och är glada över att vi kan vara med och utveckla Umeå vidare, kommenterar Coop Nords fastighetschef Lars Carlstedt.

Stora Coop Avion blir mer än dubbelt så stor som Stora Coop Tomtebo på den östra sidan av Umeå. Sedan tidigare finns Stora Coop i Ersboda i den norra delen.

Avion-butiken kommer att ha en stark färskvaruprofil, med manuell delikatess och bageri i butiken. Dessutom kommer kunderna erbjudas att handla online. 

Nu inväntas nödvändiga myndighetsbeslut innan byggprojektet kan startas.

Nya Stora Coop planeras också i andra delar av landet. Bland annat ska Coop Butiker & Stormarknader, CBS, öppna tre nya stormarknader under 2024. Alla Stora Coop finns listade här

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078