23948sdkhjf

Skrotade planer för Maxi-bygget

Efter över ett års byggande ändras planerna för takanläggningen på framväxande Ica Maxi i Arninge.

Precis i början av 2023 sattes spaden i marken för bygget av en ny Ica Maxi i Arninge, efter åratal av planering och förseningar. Från och med att bygget väl kom i gång har det rullat på enligt plan och butiken väntas kunna öppna våren 2025.

Utöver själva butiken har man dessutom planerat för att inrymma flera restauranger i byggnaden och på taket har det varit tänkt att stå en padelhall. I samband med att bygget drog i gång i januari i fjol frågade Fri Köpenskap dåvarande vd för Ica fastigheter, Anna Nyberg, om hur man såg på att det generella padelintresset var vikande.

– Vi tror att konceptet kommer att passa här. Annars, om det inte skulle funka, kan man göra om det till en idrottshall i stället, sade hon då.

Nu verkar det som att man har aktiverat plan B. Enligt Mitt i har man nämligen skrotat planerna på en padelhall.

– På grund av vikande konjunktur gällande padel, är det inte längre aktuellt. Vi planerar i stället för ett annat utbud som främjar motion och rörelse i de lokalerna och som vi tror mycket på, säger Lasse Åhsberg, byggprojektledare Ica fastigheter, till Mitt i.

Vilken aktör som kliver in i hallen är ännu okänt. Förutom Ica Maxi är Apotek Hjärtat och Stekt Burger and Stuf klara som hyresgäster inne i fastigheten.

– I övrigt för vi dialog med ytterligare potentiella hyresgäster där vår ambition är ytterligare en restaurang samt ett ytterligare värdeskapande koncept för våra besökare, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078