23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Hittade hål i marknaden – nu gör hennes frysta färdigmat succé

Hon är företagsekonomen som blev en framgångsrik entreprenör inom catering. Men sedan kom pandemin och behövde Lina Nettelblad behövde tänka nytt. Catering blev till fryst färdigmat i obemannade butiker – som blev till succé. 

Lina Nettelblad har gått igenom två olika typer av krascher i sitt yrkesliv. Den första var den globala finanskrisen 2008 när hon drev ett företag i England. Det fick henne att flytta hem till Sverige och starta Mattipset i Skara, som från början bara höll på med catering.

– Det blev ju lite att man halkade in på ett bananskal. Att jobb med mat var inget jag hade planerat. Jag hade hållit på med mat i England så det föll sig naturligt att fortsätta när jag kom hem också. Det var något som växte organiskt egentligen. Jag började laga mat i lägenheten och sedan utvecklade det sig därifrån, säger Lina Nettelblad.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.142