23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Kedjornas hybridsatsning – ”Säljer flera ton i veckan”

”Plant forward”, eller hybridkött om man så vill, ger mindre klimatpåverkan, är mer hälsosamt och är dessutom billigare än konventionellt kött. Nu har trenden fått fotfäste i Sverige. Vi kan mer eller mindre halvera klimatpåverkan, menar Axfood.

Kötthybriderna, som består av både kött och grönsaker, har börjat ta plats i kyl- och frysdiskarna på allvar. Tillverkarna och kedjorna ser en möjlighet att få ned sitt eget klimatavtryck och öka andelen hälsosamma produkter – till ett billigare pris för konsumenten.

Orklas Felix släppte nyligen frysta köttbullar, som består till hälften kött och till hälften ärta. Axfoods emv Garant lanserade färskfärsen nöt och grönt för drygt ett år sedan, som innehåller hälften kött och resten morot och blomkål. Och nyligen gjorde Ica likadant med en så kallad hushållsfärs om 70 procent kött och 30 procent ärta.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.297|