23948sdkhjf

Efter salamanderturerna – Lidl sätter spaden i marken

I februari 2020 rapporterades det att Lidl och Eslövs kommun inlett förhandlingar om en etablering. Nu drar bygget i gång.

Så sent som i mars rapporterade Fri Köpenskap om Lidls planer på att börja bygga sin nya butik i Eslöv under våren. Nu står det klart exakt när detta ska ske.

På tisdag den 14 maj sätts spaden i marken vid Bergarondellen i Eslöv. Enligt kommunens egna undersökningar är det Eslövs mest efterlängtade etablering, skriver Lidl i ett pressmeddelande.

– Vi har fått otroligt många förfrågningar och vet att kommuninvånarna längtar efter att få en Lidl i kommunen. Därför är det oerhört roligt att nu äntligen få sätta spaden i marken, säger Petra Wahlström, fastighetschef på Lidl.

Utöver Petra Wahlström kommer projektledare Robert Zubkowicz från Lidl, Eslövs kommundirektör Eva Hallberg samt Johan Andersson (S) och Catharina Malmborg (M), kommunstyrelsens ordförande respektive första vice ordförande att närvara under tisdagen.

Butiken kommer att bli 1 400 kvadratmeter stor fullsortimentsbutik med färskvaror och bake-off och planeras öppna under första kvartalet 2025. 15 personer kommer att anställas.

Tisdagens besked kommer efter flera års turer där bygget försenats, bland annat på grund av att det hittades ett antal fridlysta vattensalamandrar som krävde lösningar på platsen för att arten inte skulle bli isolerad på grund av bygget och riskera inavel.

Sedan dess har Lidl tagit på sig att vidta flera skyddsåtgärder för att skydda och bevara grodarten bland annat genom ett så kallat vattensalamanderhotell, som ska säkerställa grodartens fortplantning.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078