23948sdkhjf

Coop ska ge Willys en match – sänker Xtras ordinariepriser

Ny Xtra öppnar den 30 maj i Stockholmsförorten Akalla och i höst får Västerås ytterligare en lågprisbutik.

Coop tänker ge Willys och de andra lågprisaktörerna en match och sänker nu priserna hos sitt eget lågprisformat Xtra.

Från och med i dag, den 20 maj, sänks ordinariepriset på över 500 varor i de 58 Xtrabutiker som Coop startat sedan de första pilotbutikerna öppnade i Småland i augusti 2020.

– Vi har valt att justera priserna för att placera Coops lågpriskedja Xtra i nivå med branschens bästa priser, säger Sven Skarlöv, tf affärschef Xtra på Coop Sverige.

Merparten av varorna sänks med fem procent eller mer. De flesta kategorier omfattas. Enligt Skarlöv har prissänkningen lagts på de varor som kunderna uppskattar. 

– Det är viktigt att vi har en prisnivå för vårt sortiment som tilltalar våra medlemmar och kunder. Xtra är en tydlig lågpriskedja och ska därmed också erbjuda kvalitativa varor till schyssta priser. Då krävs en konstant översyn av priserna, säger Sven Skarlöv.

Den 30 maj öppnar en ny Xtra-butik i Akalla i nordöstra Stockholm. Stockholmsförorten har varit utan butik sedan Ica stängde sin Supermarket i februari 2023. Det har tagit ett halvår att färdigställa den nya butiken som blir den andra Xtra-butiken i Stockholm och den fjärde inom Coop Butiker & Stormarknader, CBS.

Senare i höst får Västerås sin fjärde Xtra. Det blir då Coops Mitts tolfte totalt. Enligt Magnus Wåhlander, vd på Coop Mitt, har Xtra-butikerna lockat rekordmånga nya medlemmar till Coop. 

– Vi ser i våra mätningar att medlemmar och kunder uppskattar kedjans sortiment och redan låga prisbild. Att vi nu tar nästa steg stärker lågpriskonceptet än mer på en konkurrensutsatt marknad, säger Magnus Wåhlander, som hoppas kunna öppna fler butiker i attraktiva affärslägen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094