23948sdkhjf

Första steget mot Coopbutik i nytt centrum

Coop Norrbotten ska både bygga en ny butik och se över hur befintliga butiker i Kiruna kan utvecklas.

Coop Norrbottens fortsätter sin investeringsturné runt om i länet. Nu är siktet inställt på regionen längst upp i norr där föreningen fått ett positivt planbesked för en yta i anslutning till Tuolluvaara-rondellen vid Kirunas nya centrum.

Tomas Hansson, nytillträdd vd på Coop Norrbotten, är mycket glad över beskedet att föreningen nu på allvar kan starta utvecklingsarbetet ihop med med Kiruna kommun.

– Kiruna är en otroligt viktig stad och region för Norrbotten och självklart är vi glada över att nu kunna ta nästa steg för att skapa en ännu attraktivare dagligvaruhandel i det nya Kiruna som växer fram. 

Nästa steg i processen är att påbörja arbetet med en ny detaljplan för området tillsammans med Kiruna kommun. Coop Norrbotten ser även över vilka utvecklingsmöjligheter som finns för övriga butiker i kommunen.

– På sikt kommer vi att utreda hur vi kan utveckla befintliga butiker i Kiruna och vilka lägen som fungerar bäst för våra kunder.

Under de senaste fem åren har Coop Norrbotten öppnat sex nya butiker och byggt om flera. Föreningen har de senaste åren investerat en halv miljard för att vässa butiksnätet. Coop Norrbotten har bland annat fått ja till en markanvisning för 50-miljonerssatsningen på en ny butik på Hertsön i Luleå och planerar även en helt ny Stora Coop i utkanten av Piteå.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078