23948sdkhjf

Här ska det byggas en andra Stora Coop – då öppnar den

Byggnadsstart är planerad till 2025 för den nya stormarknaden som beräknas bli 6 000 kvadratmeter stor.

Coop Norrbotten ska satsa rejält. Trots att man redan har en Stora Coop i Piteå, har man nu gjort klart för att bygga ytterligare en. I dag ligger Stora Coop precis vid stadskärnan, bara några hundra meter bort från konkurrenten Icas Kvantum.

Den nya butiken är planerad att byggas bara några kilometer bort, intill E4:an på ett nytt handelsområde på Lomtjärn. Butiken ska då bli väl synlig från motorvägen och kommer i princip att stå mitt emot en Willys på andra sidan E4:an.

– Vi har hittat ett perfekt läge i Piteå där vi ska bygga en ny stormarknad på 6 000 kvadratmeter. Vi har under en längre tid velat satsa ännu mer i Piteå utan att hitta varken rätt tomt eller fastighet. Här på det nya handelsområdet, tillsammans med många andra nya butiker och restauranger, blir vi hyresgäst till fastighetsutvecklaren RED (Rico Estate Development AB), säger Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten i ett pressmeddelande.

Lomtjärns handelsplats ska bli Piteås första externa handelsplats som är byggd för just det ändamålet. Handelsytan ska bli totalt kring 25 000 kvadratmeter, där första etappen blir på cirka 17 000 kvadratmeter.

Butiken beräknas innebära minst 60-70 nya arbetstillfällen och är inte tänkt att ersätta nuvarande Stora Coop, betonar Peter Fjällborg.

– Byggstart sker våren 2025 och butiken beräknas vara klar för öppning under hösten 2026. Bygget av en ny stormarknad kommer inte på något sätt att påverka våra befintliga butiker i Piteå, dessa ska fortsätta att utvecklas och moderniseras löpande för att attrahera befintliga och nya kunder i Piteå.

Piteå kommun hade vid årsskiftet 2022-2023 en total befolkning på strax över 42 000, enligt statistik från SCB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078