23948sdkhjf

Dagab backar – behåller lagret i Örebro för externa kunder

Dagab koncentrerar all sin egen dagligvaruhandel till det nya logistikcentret i Bålsta och hänvisar externa kunder inom servicehandeln till lagret i Örebro.

Dagabs stora logistikcenter i Bålsta skulle ersätta sex av de tidigare lagren, men i början av året meddelade Axfoods inköps- och logistikbolag att tre av lagren, de i Örebro, Sätra och Skellefteå, ska fortsätta att vara i drift fram till efter sommaren. Enligt Marie Svaton, kommunikationschef på Dagab, hade beslutet inte med de tidigare störningarna i Bålsta att göra, utan med de volymökningar Axfood haft inom dagligvaruhandeln.

Nu backar Dagab ett steg till och meddelar att lagret i Örebro, som skulle ha lagts ned 2023, blir kvar.

I ett försök att optimera logistikverksamheten har beslut fattats om att logistikcentret i Bålsta primärt ska hantera volymer för dagligvaruhandeln medan lagret i Örebro blir ett nav för externa kunder inom servicehandeln.

Verksamheten i Örebro kommer dessutom att utökas i takt med att volymer som idag flödar via Dagabs lager i Skellefteå och Sätra flyttas och koncentreras till Örebro senast första halvåret 2026.

– Koncentrationen av servicehandelsflödena till vårt lager i Örebro handlar om att skapa förutsättningar för att leverera bättre kvalitet, högre effektivitet och samtidigt säkra kapacitet för ytterligare tillväxt i både dagligvaruhandeln och servicehandeln, säger Dagabs vd Hans Bax i en kommentar.

Arbetet med att bygga upp och färdigställa logistikcentret i Bålsta har pågått under fem år och Bålsta är nu huvudförsörjande lager framför allt för samtliga egenägda och handlarägda butiker inom Willys, Hemköp, Tempo och Snabbgross i Mälardalsregionen och norr över.

I de södra delarna av landet görs investeringar i det befintliga höglagret i Backa i Göteborg, som just nu byggs ut. 

Dagab har också ett nytt och betydligt större lager för frukt, grönt och blommor Landskrona. Under 2023 installerades en automationslösning som driftsattes tidigare i år.

– De senaste årens utveckling av framtidens logistik ska ge effektivitetsförbättringar och kapacitetsökningar och är en förutsättning för ett starkare kunderbjudande och en konkurrensfördel för koncernens koncept, säger Hans Bax.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08