23948sdkhjf

Coop tillbaka i Arvidsjaur – tre dagar efter butiksbranden

Coop Norrbotten har beslutat om en första tillfällig lösning för att finnas kvar i Arvidsjaur.

Det var i tisdags som Coops butik i Arvidsjaur brann ner. Dagen efter kom Coop Norrbotten med beskedet om att man ska bygga en ny butik och att man i väntan på den skulle försöka hitta både kortsiktiga och lite längre lösningar.

På torsdagen är det nu klart att man kommit fram till en första åtgärd. Arvidsjaurborna kommer framöver att kunna beställa varor online för att sedan hämta ut sina beställningar mellan klockan 13 och 21 någonstans centralt på orten. Varorna plockas från Coop Norrbottens övriga butiker.

– Till en början kommer volymerna att vara små, men vi räknar med att kunna skala upp i snabb takt redan från nästa vecka, berättar Tomas Hansson, vd Coop Norrbotten.

På plats vid utlämningen kommer personal från den nu nedbrunna butiken finnas för att hjälpa till. Första beställningarna kommer att delas ut redan under fredagen.

– Jag är stolt över det engagemang och den lösningsvilja som alla kollegor inom Coop Norrbotten har visat ända sedan eftermiddagen då det brann. Det känns fantastiskt att så här snabbt kunna börja arbeta framåt, säger Ulf Isaksson, butikschef Coop Arvidsjaur.

Coop Norrbotten meddelar också att man parallellt med utdelningen kommer att arbeta för en etablering av en tillfällig butik på orten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063