23948sdkhjf

Tidigare vd:n får lämna Mathem

Knappt 30 roller i Sverige kapas när Oda Group siktar på snabbare lönsamhet i Sverige och Norge.

I november stod det klart att svenska Mathem och norska Oda slogs samman. Mathem drivs i dag som en svensk landsorganisation inom Oda Group där tidigare vd:n Johan Lagercrantz fortsatt leda verksamheten. Nu står det klart att han får lämna posten som landschef, men att han också stannar kvar som rådgivare till organisationen fram till årsskiftet.

– Jag vill tacka Johan för hans hårda arbete med att driva Mathem under de här omvälvande åren både för vår bransch och omvärlden. Han är en duktig och omtyckt ledare som har lett bolaget genom en enorm utveckling, kommenterar Oda Groups koncernchef Chris Poad.

Anledningen till att Johan Lagercrantz kliver av rollen är att ledningsgrupperna inom Oda Group konsolideras till en global ledningsgrupp.

– Det har varit en otrolig resa på Mathem, och sedemera Oda, under de här fem åren. Att få leda ett så oerhört talangfullt team medarbetare genom både hypertillväxt, skifte till automation och en pandemi som förändrat människors beteendemönster kring e-handel har varit bland det mest utvecklande jag varit med om i min karriär. Det är med värme i hjärtat jag lämnar över till Chris och den globala ledningsgruppen och önskar alla varmt lycka till, säger Johan Lagercrantz.

Konsolideringen är ett steg i att Oda Group siktar på att snabbare nå lönsamhet i Sverige och Norge, meddelar koncernen i ett pressmeddelande. I dag ligger målet för att nå lönsamhet på nästa år, 2025. Därför pausar man också övriga internationella satsningar vilket innebär att 150 roller inom koncernen skärs ned, varav knappt 30 finns inom produkt- och techorganisationen som är placerad i Sverige.

– Detta är en emotionell dag. Det är sorgligt att behöva säga hej då till talangfulla kollegor som har gjort en enorm insats för både Oda, Mathem och våra kunder. Jag vill ta tillfället i akt att tacka dem för deras arbete och önska dem allt gott inför framtiden. Samtidigt är jag säker på att de steg vi nu tar är nödvändiga för att säkerställa att Oda Group når lönsamhet, förklarar Chris Poad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125