23948sdkhjf

Fler Icabutiker satsar på butiksodling

Det är Ica Supermarket i Rimforsa och Ica Supermarket Sävja som installerar Swegreens mindre anläggning. Väntas skörda 2 000–3 000 sallader och örter i månaden.

Vertikalodlaren Swegreen öppnade nyligen en odling på Ica Supermarket Rimforsa, och om ett par veckor kommer Ica Supermarket Sävja att göra detsamma. Produktionsvolymen beräknas ligga på 2 000–3 000 sallader och örter i månaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att samarbeta med Swegreen och introducera denna innovativa butiksodling i vår butik. Det är en fantastisk möjlighet att erbjuda våra kunder de färskaste, lokalt odlade grönsakerna samtidigt som vi skapar en unik shoppingupplevelse, konstaterar handlarna Joakim och Emil Thörnberg, Ica Supermarket Rimforsa.

Tidigare har Saga installerats på Hemköp i Norrköping, flera CBS-butiker samt ett par restauranger i Norrköping och Linköping.

– Vårt mål är att skapa ett hållbart och effektivt livsmedelsproduktionssystem som möter behoven på lokala marknader, och Sagainstallationen är ett viktigt steg mot att uppnå det, kommenterar Swegreens vd Pierre Mohlin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078