23948sdkhjf

Willys utmanar Coop i trafiknära läge – blir kedjans nordligaste butik

Willys etablerar sig i Kiruna och öppnar sin nordligaste butik hösten 2025.

Coop Norrbotten får konkurrens i Kiruna. Även Willys ska etablera sig i anslutning till E10 vid Kirunas nya centrum. 

– Det är ett väldigt spännande område som vi nu har förmånen att etablera oss i och vi har förstått att det kommer att bli en efterlängtad öppning, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys, i en kommentar.

Willys finns sedan tidigare i Norrbotten med butiker i Luleå, Kalix och Piteå. När butiken i Kiruna öppnar blir det Axfoodkedjans nordligaste butik. Den nya Willysbutiken i Kiruna får en yta på drygt 3 200 kvadratmeter och blir fullskalig enligt Willys senaste butikskoncept.

– Vi är glada över att kunna öppna en butik så här långt norrut och ser fram emot att möta våra nya kunder i Kiruna, säger Heinz Möller.

Prisma Properties vann tidigare i år en markanvisningstävling. Planen är att omvandla fastigheten Tuolluvaara 1:1 till en modern handelsplats som ska rymma dagligvaror, lågprishandel och snabbmat. Willys är tillsammans med Dollarstore de första hyresgästerna som är klara. 

Prisma Properties har tecknat ett tolvårigt respektive tioårigt hyresavtal med Willys och Dollarstore, som kommer att bli grannar nära E10, intill entrén till det nya Kiruna centrum. Totalt rör det sig om ett årligt hyresvärde på 7,9 miljoner kronor.

Byggstart för båda butikerna är planerad till tredje kvartalet 2024, med beräknad öppning under hösten 2025. 

– Vi är glada över att ha tecknat långa hyresavtal med två ledande aktörer i ett strategiskt och trafiknära läge i Kirunas nya stadskärna. Denna utveckling kommer att resultera i ett bredare och mer tillgängligt handelsutbud för kirunaborna, säger Thomas Hansen, CDO Sverige.

Inte långt därifrån planerar även Coop Norrbotten en ny butik i ett nytt handelsområde söder om E10 i anslutning till Tuolluvaararondellen. Föreningen fick nyligen ett positivt planbesked. Där är nästa steg i processen att påbörja arbetet med en ny detaljplan för området tillsammans med Kiruna kommun.

LKAB har finansierat bygget av den nya totalt sju kilometer långa sträckan av E10 förbi Kiruna. Den nya vägsträckningen går norr om Kiruna, mellan Tuolluvaara och Lokstallsområdet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125