Coop bryter med glutenfria bageriet – fått flera anmärkningar
Problemen på det glutenfria bageriet Garbo Food i Partille började i slutet på förra året. Vilket Fri Köpenskaps systertidning Food Supply rapporterat om. Då hade bageriets avstängda frys lockat till sig råttor som bland annat börjat knapra på fastigheten.
Sedan dess har kommunens miljöinspektörer varit på upprepande besök och fortsatt hittat brister. Det har rört sig om otillräcklig rengöring och hygien, samt felaktig märkning av produkter. Trots det har flera anmärkningarna inte åtgärdats, och i slutet av april beslutade kommunens miljökontor att tvinga bageriet att snabbt åtgärda det mest akuta bristerna.
Nu har Garbo Food två veckor på sig att komma till rätta med bristerna annars riskerar verksamheten att få stänga ned.
Coop, som säljer bageriets egna varumärke Västkustkakan, har valt att säga upp avtalet med Gabro Foods, men med motiveringen att produkterna inte säljer tillräckligt bra.
– Vi har sagt upp avtalet med Garbo tidigare i våras, då bedömning var att den produkt som de producerar inte säljer tillräckligt bra. Vi har dialog med leverantören kring avslut av försäljning, vi köper inte in nytt bröd utan säljer det som redan producerats åt oss, säger Therese Knapp, pressekreterare på Coop Sverige AB, till Partille Tidning.
Västkustkakan kommer finnas i Coops frysdisk fram tills deras eget lager är slut.