23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

”Vem tar ansvar för livsmedelsförsörjningen?”

Vet regeringen att krisen inte kommer förrän 2030 eller varför går arbetet med den svenska livsmedelsberedskapen så långsamt, undrar Lennart Jönsson i sin krönika. 

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstagande är skribentens.

Sveriges livsmedelsberedskap syftar till att säkerställa att alla invånare har tillgång till tillräckligt med mat under extraordinära förhållanden som kriser, naturkatastrofer och andra nödsituationer. 

Den 22 mars 2025 redovisade branschorganisationen LI, Livsmedelsföretagen, en undersökning som visar att hälften av svenskarna bedömer Sveriges livsmedelsberedskap som dålig och 60 procent är oroliga för att den är sämre än för fem år sedan. Dessutom anser 60 procent att den är sämre än grannländerna. Samtidigt släppte regeringen Livsmedelsstrategin 2.0 på hela 62 sidor.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.081