23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Axfoods nya hybridkorv både Nyckelhåls- och Från Sverige-märkt

Efter framgången med hybridfärsen Garant nästa steg och lanserar en kabanoss på samma koncept.

Hybridkött, som består till hälften kött och andra hälften växtbaserat, har snabbt blivit ett alternativ till vanligt kött. Det är flera leverantörer som satsar hybridfärs och -hamburgare, inte minst för att de ger ett lägre klimatavtryck och har ett lägre pris än det konventionella köttet. 

Sedan Axfood introducerade hybridfärsen för två år sedan har de sålt över två miljoner förpackningar, skriver de i ett pressmeddelande.

Nu följer de upp med den första färska hybridkorven.

Under Axfoods emv Garant fylls butikshyllorna inom koncernen med hybridkabanoss som består till hälften av grönsaker. Den är både Nyckelhåls- och Kött från Sverige-märkt.

– Hybridprodukter fortsätter växa och är ett smart sätt att göra det enklare för konsumenten att äta både hållbart och hälsosamt, utan att göra avkall på smak eller vanor, säger Ellinor Puerto, chef sortimentsutveckling emv på Dagab.

Korven består av 47 procent nötkött, 26 procent morot, 21 procent blomkål och 6 procent kryddblandning. Klimatavtrycket är 13,2 CO2e per kilo, jämfört med 25,2 CO2e för en motsvarande traditionell nötkorv, enligt Rise.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.093