Arbetsuppgiften består i att packa ostron i påsar om två eller fyra dussin och arbetstakten motsvarar 80 kilo ostron per timme.
Ersättningen ligger obetydligt över minimilönen och arbetet är kortvarigt. Det senare medför i sin tur att arbetslösa som får bidrag kan förlora på att ta jobb som ostronpackare.
Branschen försöker därför få myndigheterna att ändra på reglerna och göra det möjligt att både tjäna pengar på arbetet och behålla bidrag. En liknande överenskommelse finns när det gäller skörden av vin.
70 procent av den franska ostronproduktionen på drygt 900 000 ton sörplas upp under jul och nyår, berättar nyhetstjänsten Just-Food.
Brist på arbetare hotar ostronskörd
De franska ostronodlarna står nu inför årets mest hektiska helger, jul och nyår. Men verksamheten hotas av en stor brist på arbetskraft. Jobbet är helt enkelt för kortvarigt, för trist och för dåligt betalt för att locka folk.