23948sdkhjf

Carl-Erik Möller ny vd i Hemköp

Carl-Erik Möller, vice vd och driftschef i Hemköpskedjan, utsågs på onsdagen till ny vd i Hemköp. Carl-Erik Möller efterträder Lennart Andersson som lämnar företaget.

- Lennart Andersson har lett ett stort förändringsarbete inom Hemköp de senaste två åren. Nu måste verksamheten i än högre grad inriktas på driftsfrågorna. Här har Carl-Erik Möller en mångårig erfarenhet att leda och driva butiker. Att öka fokus på driftsfrågorna är också den enskilt viktigaste uppgiften för att öka takten i Hemköps vändning, säger Mats Jansson, vd och koncernchef i Axfood som äger Hemköpskedjan, enligt ett pressmeddelande.Carl-Erik Möller har en gedigen erfarenhet inom dagligvarubranschen. Han var 25 år inom Ica varav 17 som handlare. Därefter deltog Möller i utvecklingen av Robin Hood-konceptet inom KF där han arbetade i knapptfem år, dels som stormarknadschef, dels som regionchef.

Sedan Axfoodkoncernens bildande har Möller först som vd i Axfood Franchise ansvarat för utveckling och etablering av den rikstäckande franchisekedjan Spar. Sedan maj 2002 har Möller varit vice vd och driftschef i Hemköp.- De senaste två åren har vi genomfört en rad större förändringar i Hemköp. Nu ska vi få arbetsro från den typen av förändringar och koncentrera oss på att få upp försäljning och lönsamhet genom välskötta butiker. Redan nu ser vi de första positiva tecknen framförallt i de butiker vi bygger om och renoverar, säger Carl-Erik Möller enligt pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062