23948sdkhjf

"Ica Ahold är inte till salu"

Kenneth Bengtsson, vd och koncernchef i Ica Ahold tror inte att hälftenägaren, skandaldrabbade nederländska detaljhandelsjätten Royal Ahold, vill sälja sin andel i koncernen.

- Jag är ganska säker på att Ica Ahold inte är till salu ur deras perspektiv, säger han till Reuters enligt norska Handelsbladet FK.

Under en lång tid har det pågått spekulationer om att Royal Ahold ska sälja den skandinviska verksamheten. På onsdagen uppgav dagens Industri att det surrar av rykten på finansmarknaderna om att danska industrikonglomeratet A.P. Møller vill köpa halva Ica.

Det finns dock en hembudsplikt som gäller inbördes mellan de tre ägarna: Royal Ahold, Ica Förbundet och den norske finansmannen Stein Erik Hagen. Ica Förbundet har tidigare sagt att man försäkrat sig med både hängslen och livrem inför en situation då någon av de andra parterna vill sälja sin andel.

Royal Ahold skakas av en bokföringsskandal i det amerikanska dotterbolaget US Foodservice. Företaget brottas också med en låneskuld på cirka 13 miljarder euro, och har deklarerat att verksamheter utanför kärnan ska avyttras. Företagets nye koncernchef Anders Moberg uppges dock ha sagt att man är beredd att avyttra allt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064