23948sdkhjf

Flera tyska kedjor till Sverige

Det är inte bara Lidl, som snart öppnar butiker i Sverige, som är intresserat av den svenska marknaden. Fler kedjor kan vara på gång, enligt Svenska Dagbladet.

- Senast jag hade kontakt med Aldi förnekade de att de tittade på Sverige. Men det finns andra som gör det, säger Jörn Gallwitz på Invest in Sweden Agency och nämner för SvD att en stor kedja nyligen spanat in den svenska marknaden, men valt att inte gå in just nu.

- De återkommer säkert om två år. Man märker en tydlig tendens att tyskt näringsliv har fått upp ögonen för Sverige, säger han till tidningen.

Enligt SvD är anledningen till det nyvaknade intresset är att utländska kedjor förstått att matpriserna i Norden ligger väldigt högt, och att detta möjliggör goda affärer.

- I och med att prisnivån är så hög kan tyska kedjor lätt lägga sig under den, utan att minska sina marginaler. De behöver inte starta något priskrig, säger Jörn Gallwitz till tidningen.

Lidl-premiären i Sverige rycker för övrigt allt närmare. På bilder som Svenska Dagbladet publicerar från butiken i Bålsta har kundvagnar redan kommit på plats, och tidningens fotograf har berättat att hyllorna inte längre står tomma.

Tidningen berättar också att Lidl har sökt butikspersonal till ytterligare fem butiker: Kristinehamn, Enköping, Gislaved, Mark och Nyköping.

Lidl vill inte kommentera uppgifterna, men kommer att gå ut med information när butikerna ska öppnas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094