23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Lika illa med Icas fisk

Daniel Johansson, som avslöjade kötthanteringen i Uppdrag granskning,berättar hur han och hans kollegor fuskat med både fisk och räkor också.

– Man gör som med köttfärsen blandar gammalt och färskt. Det gäller



både räkor och paketerade filéer, säger Daniel Johansson, 33, före



detta Icaanställd.



Under ett år, mellan 2003 och 2004, jobbade han i fiskdisken på Ica



Maxi i Botkyrka söder om Stockholm.



Färsk fisk märktes om och såldes långt efter bäst-före-datum.



– Man öppnade paketen, vände filén och paketerade om den.



Etiketterna har inte så mycket med verkligheten att göra, om man säger



så. Det är omöjligt att veta hur många gånger fisken packats om innan



den väl säljs, säger han till Aftonbladet.se.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.079