Hallå…..Leif Skanevall som öppnar saluhall i Västerås
– Det blir all form av färskvaror, exempelvis fisk, skaldjur, fågel, ost färdiga rätter och charkvaror. Vi tar cirka 85 procent från lokala leverantörer i Västmanland, Södermanland, Uppland och södra Dalarna. Fisk får vi ta från Bohuslän för det finns inte här uppe. Vi tar in lite från utlandet och då blir det exempelvis ostar och sedan ska vi också ha rätt mycket kryddor, kaffe och te samt bröd.Ni satsar på närproducerat, hur kom ni på den idén?– Vi har sedan 20 år tillbaka butiken Åsby kött- och vilthandel och en restaurang i Sala med närproducerat. Vi har märkt att det är en stor efterfrågan över hela linjen på närproducerade varor.Ska du och din familj sköta ruljansen själva eller ska ni anställa folk?– Nej, vi ska anställa folk och totalt blir det 18 anställda eftersom det handlar om 6 olika betalställen.Hur ligger saluhallen rent geografiskt?– Den ligger mitt i centrala Västerås inne i Postgallerian.Ni öppnar den 22 augusti, känns det stressigt?– Ja, det gör det och just nu letar vi efter några diska som har försvunnit så jag hoppas verkligen att vi hittar dem.Camilla Myrsten