Hallå….Anna Österlund, kallskänka på Ica Kvantum i Gränby i Uppsala.
– Det går otroligt bra. För sex år sedan sålde vi 20 smörgåstårtor till studenten men i dag ligger vi på 80-90 tårtor. Det är så mycket att vi inte hinner med att producera. Vi försöker få kunderna att köpa hela bufféer för det tycker vi är trevligt att bjuda på.Varför tror du att smörgåstårtorna har ökat börjar de bli inne?– Ja kanske för det är inte bara den äldre gruppen som köper smörgåstårta. Vi säljer till många yngre också. Jag tror att det har med enkelheten att göra också. En smörgåstårta är bara att ställa fram. Vilken sort säljer ni mest av?– Vi har skinka och skagen och det är skagen som säljer bäst. Den är mest klassisk också för den innehåller räkor och rökt lax.Vad vill de som väljer buffé ha på bordet?– De vill väldigt olika saker. Men vi säljer mycket skinka rostbiff och kyckling. Många tycker att det är en fördel att man kan ha ett vegetariskt alternativ för många är vegetarianer.Camilla Myrsten