23948sdkhjf

Hallå...Ulla Kjellander på Hjordnära

Ni invigde det nya mejeriet Hjordnära igår, kan du berätta?

– Ja, vi är sju ekologiska gårdar som ska driva det och vi har gått samman med Skånemejerier, som är delägare och fungerar som backup, men det blir under varumärket Hjordnära. Vår affärsidé är att vidareförädla vår ekologiska mjölk till jättegoda produkter. De kommer att finnas i butik redan nästa vecka. Vilket område levererar ni till?– Det blir ett mindre och mer närliggande område inledningsvis. Det sträcker sig mellan orterna Karlsborg, Skara, Götene, Hjo, Tibro och Tidaholm och Skåne i en första sväng och sedan ska vi utvidga det och det finns ett stort intresse. Bland annat från butikerna i Göteborg.Vilka produkter ska ni leverera?– Det blir vanlig mjölk och gammaldags mjölk där grädden lägger sig på toppen. Sedan blir det olika varianter av fil och yoghurt. Totalt blir det 12 produkter.Lokala mejerier dyker upp på flera ställen, ser du det som en trend?– Ja vi har nog en längtan back to basic. Konsumenterna vill veta var maten kommer ifrån och vi kan visa ursprunget ända till grässtrået.Har kedjorna hakat på?– Ja Ica ska vi leverera till först och de har varit väldigt positiva. Coop har varit lite segare men nu kommer de också, liksom Axfood.Vad har största utmaningen varit?– Det har varit att få alla bitar att falla på plats för det är mycket att tänka på. Att få logistiken att fungera är lite tufft i början.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079