Hallå...Jonas Wickström på Öckerö Fisk
– Det var väl för att juryn tyckte att jag var bäst. Jag fick högst betyg i klasserna selektion, filetskärning och pannfärdiga rätter. Där fick jag 60 av 60 möjliga poäng.Var ligger din styrka som fiskhandlare?– Jag gillar att experimentera med nya maträtter och nya fiskar och se hur de uppför sig. Det gör också att jag kan rekommendera mina kunder att våga prova nya maträtter och jag kan berätta hur man ska laga dem.Har du upptäckt något nytt senaste tiden?– Ja, under sommaren började vi sälja lake och nu kommer den mer och mer. Den liknar marulk i konsistensen och håller ihop riktigt bra. Jag rekommenderar annars mina kunder att äta efter säsong och i sommar har det varit väldigt bra tillgång på rödspätta och makrill. De fiskarna är fortfarande bra men nu under hösten är hälleflundran riktigt fin.Du gillar pannfärdigt vad har du på gång där?– Ett exempel är pesto som jag blandat med creme fraiche. Den kan man stryka på lax som man bakar i ugn och sedan har man en enkel och fin vardagsmiddag.Camilla Myrsten