Årets Rookie
– Jag tror att det är för att vi har skapat något unikt och att vi har gått tillbaka till ursprungliga baktraditioner. Om man jämför det vi gör med andra koncept så tar vi aldrig några genvägar vi börjar alltid från grunden och bakar med surdeg.Hur känns det?– Det känns förstås jättebra och väldigt roligt. Det här kom helt oväntat och vi är så himla unga jämfört med de andra. Vi blev nominerade men jag hade aldrig vågat tro att vi skulle vinna.Hur ska ni använda det här i er marknadsföring?– Hittills har vi inte gjort någon som helst marknadsföring i våra butiker utan budskapet om oss har gått från mun till mun. Våra kunder har varit väldigt positiva. Men vi kommer visa att vi vunnit på något vis i våra butiker men jag vet inte hur ännu. Vi får tänka ut något.Hur ska ni fira?– Jag och min fru firar det nu på den här galan. Imorgon ska vi meddela det på jobbet och då blir nog alla jätteglada. Det blir tårta till alla och det kan våra nyanställda duktiga konditorer fixa.Vad blir nästa steg för Fabrique?– Vi har precis öppnat vår femte butik på Rosenlundsgatan på Söder i Stockholm. Där kan alla se när vi står och bakar genom ett stort fönster och så har vi servering också. Det ska bli mer sådant men sedan är det ett nytt steg att vi startar surdegskurser också.Camilla Myrsten