23948sdkhjf

Hallå...Peter Joon, vd på Leksandsbröd

Ert julknäcke är slutsålt, ska ni baka nytt?

– Det är en säsongsvara och vi tar in order under den tidiga hösten och sedan tar vi till lite så det ska räcka en bit in på det nya året. Sedan anpassar vi produktionen efter det. Men vi ska inte baka mer.Blev det en stor differens i år?– Ja, det kan man säga. Redan vecka 48 hade vi sålt slut hela volymen till butikerna. Annars brukar vi ha kvar lite på vårt lager men det är helt slut nu.Vad beror det på?– Det är väldigt svårt att säga. Vi har tagit in våra order och lagt en prognos. Sedan har vi bakat efter det och vi har märkt ett betydligt större intresse än vanligt.Är det svårt att beräkna åtgången?– Ja det är det men tidigare år har vi i alla fall hamnat i rätt härad och ambitionen är att ha lite kvar. Men butikerna vill inte ta in för stora volymer när det handlar om en säsongsprodukt. Vem vill stå med stort lager av en julprodukt efter jul?Vad är det som är så speciellt med brödet?– Det är nog att vi har kryddat det med fänkål och koriander och så bakar vi det på mer vete för att få fram den rätta julsmaken.Hur mycket har ni bakat i år?– Vi har bakat cirka 95 ton och trots att säsongen är kort så är det i nivå med våra andra stora produkter som vi säljer under hela året.Hur gör ni nästa år?– Vi hoppas öka bakandet och vi räknar upp det i relation till våra säljnivåer. Men i år kan de flesta konsumenter köpa vårt bröd men det blir lite svårt för de butiker som vill komplettera sina beställningar.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065