23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Kött bakom resistenta bakterier

Bakom den snabba ökningen av sjukhussjuka, och bakterier som är resistenta mot antibiotika, kan bakterier i livsmedel finnas. Nu inleder Livsmedelsverket en större undersökning.

Livsmedelsverket har hittat bakterier i importerat fläsk, kyckling och nötkött. I danmark ha man hittat bakterier i en tredjedel av allt importerat kycklingkött. – Visst har vi positiva fynd i alla sorters importerat kött som vi testat, men resultaten är inte sammanställda änoch det är för tidigt att ange några andelar. Vi vill vara helt säkra på uppgifterna, säger Mats Lidblad som är mikrobiolog på Livsmedelsverket, till Svenska Dagbladet.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.101|instance-web01