23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Analyserar ekologiska utsläpp

LRF har genom industriforskningsinstitutet SIK, tagit fram en rapport för att analysera bland annat utsläppen av växthusgaser från ekologiska jordbruksprodukter.

I debatten om ekologiska jordbruksprodukters klimatavtryck har man försöka jämföra skillnad i klimatavtryck mellan ekologiska och konventionella produkter.Rapporten visar att ekologisk produktion i alla fall inte är sämre för klimatet förutsatt att skördenivåerna hålls uppe. Samtidigt råder brist på exakta data i vissa produktionsgrenar vilket skapar en osäkerhet kring tillförlitligheten. – Handelsgödsel är dyrt och ingen vill använda den i onödan. När man effektiviserar kväveanvändningen tjänar både klimatet och bonden på det. Till exempel är Greppa Näringen-bönderna verkliga föredömen i sitt arbete att minimera sin användning av handelsgödsel. De kan därmed minska sin klimatpåverkan avsevärt, säger Helena Jonsson, förbundsordförande i LRF.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|